top of page

Hvad skal vi med mennesker?

Din bil kan køre af sig selv. Din højttaler i køkkenet fortæller dig, hvordan du laver lasagne. Reklamerne på internettet ved, hvad du vil købe, før du selv gør. Og i Kina hjælper intelligente overvågningskameraer myndighederne med at overvåge befolkningen og arrestere kriminelle og politiske afvigere.


Menneskeheden har fantaseret om kunstige væsner og robotter i årtusinder, men i løbet af de seneste ti år er fantasien blevet til virkelighed. Men med de nye muligheder opstår også problemer:


Bliver vi alle arbejdsløse? Bliver robotterne klogere end os? Kan vi stole på selvkørende biler? Bliver fremtidens krige udkæmpet af selvstyrende maskiner? Det er bare et par af de spørgsmål, du vil møde i denne bog, som fortæller historien om kunstig intelligens fra den græske mytologi til vore dages komplekse neurale netværk.


Selvom vi stadig er langt fra science fictionfilmenes dystopiske forestillinger om maskiner, der overtager verdensherredømmet, går udviklingen inden for kunstig intelligens ikke desto mindre så hurtigt i disse år, at vi bliver tvunget til at spørge os selv: ”Hvad skal vi med mennesker?”


Denne bog hjælper dig med at finde svaret.

Bogen udkommer på Gyldendal den 18. januar, 2019

hvadskalvimedmennesker.PNG

”Peter Svarres bog er en både letlæselig, grundig og spændende gennemgang af, hvad kunstig intelligens er, og hvad det kan betyde for vores samfund. Tag et kig ind i fremtiden og bliv klogere på nutiden med denne bog.”

 

Ida Auken, 
 medlem af Folketinget for Radikale Venstre, it-ordfører og initiativtager til SIRI-kommissionen

”Jeg har beskæftiget mig med det kaotiske felt af teknologi og samfund i 20 år og ved, hvor svært det kan være at forklare og sætte i perspektiv, uden at man mister detaljer, nuancer og kompleksitet.
Med “Hvad skal vi med mennesker?” har Peter Svarre skrevet den bog om kunstig intelligens, jeg ville ønske, jeg selv kunne tage æren for.
Den er en læsevenlig, informativ, tankevækkende og nødvendig introduktion til kunstig intelligens, og den er samtidig en anvendelig guide til, hvordan man kan forholde sig til de avancerede algoritmer i sin egen hverdag – privat eller på arbejde.” 

 

Anders Høeg Nissen, 
 teknologiekspert og tidligere vært på fremtidsmagasinet Harddisken på P1

bottom of page